Sadiq Scoort Tweemaal, AZ Aan Kop Na 2-0 Zege

Sadiq scoort tweemaal, AZ aan kop na 2-0 zege

AZ Alkmaar heeft de eerste plaats in de Eredivisie overgenomen na een overtuigende 2-0 overwinning op FC Groningen. De Alkmaarders speelden een sterke wedstrijd en lieten zich niet verrassen door de Groningers, die de laatste weken in vorm waren. Sadiq Umar was de grote man van de avond met twee doelpunten.

De eerste helft was vooral een spel van twee helften. Groningen begon sterk en had de beste kansen, maar kon de bal niet in het doel krijgen. Naarmate de eerste helft vorderde, nam AZ het initiatief over en werd het spel steeds gevaarlijker.

In de 38e minuut was het dan eindelijk raak. Sadiq Umar kopte de bal knap binnen na een voorzet van Jordy Clasie. AZ ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon met een sterker AZ. De ploeg van Pascal Jansen had meer controle over de wedstrijd en kreeg ook meer kansen. In de 55e minuut was het wederom Sadiq Umar die de score verdubbelde. De spits profiteerde van een fout van de Groningse verdediging en schoot de bal in het lege doel.

Na de 2-0 was het duel beslist. AZ kon de wedstrijd rustig uitspelen en FC Groningen kwam niet meer in de buurt van een aansluitingstreffer.

AZ staat nu bovenaan de Eredivisie met 28 punten. De ploeg heeft een voorsprong van één punt op Feyenoord, dat zondag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard speelt.

De overwinning van AZ is een belangrijke stap in de titelstrijd. De Alkmaarders hebben de afgelopen weken laten zien een van de beste teams van Nederland te zijn. Met de komst van de winterstop heeft AZ de perfecte kans om de eerste plaats vast te houden.

Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers zullen uiteraard alles op alles zetten om AZ te verslaan en de koppositie terug te veroveren.

De wedstrijd tussen AZ en Ajax belooft dan ook een spannende en belangrijke confrontatie te worden.

Thank you for visiting our website wich cover about Sadiq Scoort Tweemaal, AZ Aan Kop Na 2-0 Zege. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.