AZ Wint Nipt Van Zwolle Na Sterke Strijd

AZ wint nipt van Zwolle na sterke strijd

AZ heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. De wedstrijd in het AFAS Stadion was lange tijd spannend en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. De enige treffer van de wedstrijd viel in de 56e minuut, toen Vangelis Pavlidis na een fraaie voorzet van Jesper Karlsson de bal in het doel kopte.

Een sterke start van AZ

De Alkmaarders begonnen met een energieke aanval. Tijjani Reijnders had al vroeg in de wedstrijd een goede kans, maar zijn schot ging net naast. Pavlidis had in de 10e minuut een mooie kans om de score te openen, maar zijn schot werd geblokt door de Zwolse verdediging.

Zwolle houdt stand

PEC Zwolle hield goed stand en kwam in de 18e minuut via Sam Kersten gevaarlijk dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter gekeerd door Peter Vindahl Jensen. De eerste helft eindigde in 0-0, maar beide ploegen hadden hun kansen gehad.

Pavlidis maakt de beslissing

In de tweede helft kwam AZ beter uit de startblokken. In de 56e minuut was het dan eindelijk raak. Karlsson zette met een mooie voorzet Pavlidis in stelling en de Griekse spits kopte de bal onhoudbaar langs de Zwolse doelman Jasper Schendelaar.

De eindfase

De Alkmaarders hadden de wedstrijd in de hand, maar Zwolle bleef gevaarlijk. Schendelaar moest in de 80e minuut een vrije trap van Reijnders met een prachtige reflex uit zijn doel houden. In de slotfase kreeg Zwolle nog een paar kansen, maar de Alkmaarders hielden stand en wonnen met 1-0.

Conclusie

AZ heeft met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle na een sterke strijd. De Alkmaarders waren in de tweede helft de betere ploeg, maar Zwolle had ook zijn momenten. De winst voor AZ betekent dat ze nu op de derde plaats staan in de Eredivisie.

Thank you for visiting our website wich cover about AZ Wint Nipt Van Zwolle Na Sterke Strijd. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.