AZ Pakt Drie Punten In Zwolle

AZ pakt drie punten in Zwolle: Een overtuigende overwinning

AZ heeft zaterdagmiddag met 0-3 gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders waren in Zwolle de betere ploeg en lieten zich niet verrassen door de thuisploeg.

Een sterke eerste helft

De eerste helft begon met een goede start van AZ. Al in de tiende minuut kwam AZ op voorsprong. Myron Boadu, die een prima wedstrijd speelde, zette Jesper Karlsson knap voor het doel. Karlsson schoot de bal beheerst in het doel: 0-1.

AZ bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij. In de 25e minuut kreeg Zakaria Aboukhlal een grote kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller miste de bal. De Alkmaarders waren echter duidelijk de sterkere partij en gaven PEC Zwolle weinig ruimte.

Tweede helft met een dominante AZ

Na de rust zette AZ de druk op Zwolle voort. Na een paar aanvallen kwam AZ dan ook op 0-2. In de 53e minuut kopte Jordy Clasie de bal knap achter doelman Jordy Tutuarima.

In de 63e minuut maakte AZ het helemaal af. Na een mooie aanval van de Alkmaarders, kreeg Boadu de bal en schoot hij de bal beheerst langs Tutuarima.

AZ blijft in de race

Met deze overwinning blijft AZ in de race voor een plekje in de top-4. De Alkmaarders staan nu op de 5e plek. De volgende wedstrijd van AZ is op woensdag 22 maart tegen FC Utrecht.

Conclusie

AZ heeft een overtuigende overwinning behaald in Zwolle. De Alkmaarders waren duidelijk de betere ploeg en lieten zich niet verrassen door PEC Zwolle. De overwinning is een mooie opsteker voor AZ, die in de race blijft voor een plekje in de top-4.

Belangrijkste punten van de wedstrijd:

• Myron Boadu was de man van de wedstrijd met een goal en twee assists.
  • AZ had een sterke eerste helft en gaf PEC Zwolle weinig ruimte.
  • AZ wist na rust de druk op Zwolle voort te zetten en te scoren.
  • AZ blijft in de race voor een plekje in de top-4.

Keywords: AZ, PEC Zwolle, Eredivisie, voetbal, winst, overwinning, Boadu, Karlsson, Clasie.

Thank you for visiting our website wich cover about AZ Pakt Drie Punten In Zwolle. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.