Ajax Statistieken: Overtuigende Zege Met Tien Man

Ajax Statistieken: Overtuigende Zege met Tien Man

Ajax heeft zaterdagavond een overtuigende zege geboekt tegen FC Groningen. De Amsterdammers wonnen met 4-0, ondanks dat ze vanaf de 27e minuut met tien man moesten spelen na de rode kaart voor Edson Álvarez. De statistieken van de wedstrijd tonen aan dat de zege van Ajax volledig verdiend was.

Dominantie in alle facetten

De Amsterdammers waren vanaf de eerste minuut de betere ploeg. Ze hadden meer balbezit, meer schoten op doel en creëerden meer kansen. In de eerste helft scoorde Mohammed Kudus twee keer, waardoor Ajax al snel met 2-0 voor stond. Na de rode kaart voor Álvarez leek de wedstrijd even te kantelen, maar Ajax wist de druk vast te houden.

In de tweede helft scoorden Brian Brobbey en Steven Berghuis nog, waardoor Ajax met een ruime 4-0 overwinning naar huis kon.

De cijfers liegen er niet om

De statistieken bevestigen de dominantie van Ajax. De Amsterdammers hadden een balbezit van 64%, tegenover 36% voor Groningen. Ajax had maar liefst 20 schoten op doel, waarvan er vier tussen de palen belandden. Groningen kreeg slechts vier schoten op doel, waarvan er geen één op doel was.

Ook in de passing was Ajax de betere ploeg. De Amsterdammers hadden een passnauwkeurigheid van 86%, terwijl Groningen slechts een passnauwkeurigheid van 75% haalde.

Overwinnen met tien man

De zege tegen Groningen was extra bijzonder omdat Ajax met tien man speelde. De rode kaart voor Álvarez kwam vroeg in de wedstrijd, waardoor de Amsterdammers de rest van de wedstrijd met een man minder moesten spelen. Toch wisten ze de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, wat aantoont dat Ajax een sterke ploeg is met een uitstekende teamgeest.

De overwinning tegen Groningen betekent een belangrijke stap voor Ajax in de titelrace. De Amsterdammers blijven aan de leiding in de Eredivisie en bewijzen dat ze in staat zijn om te winnen, ook in moeilijke omstandigheden.

Conclusie

De statistieken van de wedstrijd tegen Groningen laten duidelijk zien dat Ajax een overtuigende zege heeft geboekt. De Amsterdammers waren in alle facetten van het spel de betere ploeg en wisten zelfs te winnen met tien man.

Thank you for visiting our website wich cover about Ajax Statistieken: Overtuigende Zege Met Tien Man. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.