Sadiq Bezorgt AZ Zege En Koppositie Tegen PEC

Sadiq Bezorgt AZ Zege en Koppositie Tegen PEC

AZ heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van Myron Boadu, die in de tweede helft de bal in het netje werkte. Dankzij de zege stijgt AZ naar de koppositie in de Eredivisie.

De wedstrijd in het AFAS Stadion begon met veel druk van AZ. De Alkmaarders kregen al snel enkele goede kansen, maar PEC-doelman Jordy Tutuarima stond zijn mannetje. In de eerste helft kregen de Zwollenaren ook een aantal mogelijkheden, maar een goal bleef uit.

Tweede helft

In de tweede helft bleef AZ de betere ploeg. In de 58e minuut brak de ban. Myron Boadu, die in de 55e minuut in het veld was gekomen voor Zakaria Aboukhlal, krulde de bal prachtig in de rechterhoek. De Alkmaarders probeerden de voorsprong nog uit te breiden, maar meer doelpunten vielen er niet.

Koploper

Met de zege tegen PEC Zwolle stijgt AZ naar de koppositie in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben nu 13 punten uit 5 wedstrijden. Ajax en PSV, de twee andere topclubs, hebben ook 13 punten. De Amsterdammers hebben echter een betere doelsaldo.

Volgende wedstrijd

AZ speelt volgende week zondag uit tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling AZ:

Basisopstelling: Ryan, Sugawara, Beukema, Chatzidiakos, Kerkez, Reijnders, Clasie, Mijnans, Pavlidis, Aboukhlal, Karlsson.

Wissels: Boadu, Odgaard, De Wit, Koopmeiners, De Ligt, Evjen, Hoever.

Opstelling PEC Zwolle:

Basisopstelling: Tutuarima, Van Polen, Van der Werff, Meijer, Hendriks, De Vries, Vlap, Van den Belt, Kastaneer, Zwarts, Acolatse.

Wissels: Saymak, Hardeveld, Clement, Lagsir, Gorter, S. Schone, Thomas.

Conclusie

AZ heeft een belangrijke zege behaald tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders spelen nu aan de top van de Eredivisie en gaan vol vertrouwen de komende wedstrijden in.

Thank you for visiting our website wich cover about Sadiq Bezorgt AZ Zege En Koppositie Tegen PEC. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.