PEC Zwolle Komt Tekort Tegen AZ

PEC Zwolle komt tekort tegen AZ: Alkmaarders winnen met 2-0

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag geen potten gebroken tegen AZ. De Alkmaarders wonnen met 2-0, dankzij doelpunten van Jesper Karlsson en Myron Boadu. De Zwollenaren waren te slordig in de afwerking en lieten veel kansen liggen.

De eerste helft was gelijkwaardig, met beide teams die kansen creëerden. AZ had wat meer balbezit, maar PEC Zwolle had meer dreiging. De Zwollenaren kwamen in de 10e minuut dichtbij de openingstreffer, toen Thomas van den Belt een goede kans miste. In de 21e minuut was het AZ dat de score opende. Jesper Karlsson scoorde met een schot van afstand, waardoor AZ met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na de rust leek PEC Zwolle meer energie te hebben en probeerden ze de gelijkmaker te forceren. De Zwollenaren kregen een aantal goede kansen, maar lieten die jammerlijk onbenut. AZ bleef gevaarlijk in de counter en kreeg zelf ook kansen. In de 68e minuut verdubbelde Myron Boadu de score.

De laatste twintig minuten probeerde PEC Zwolle nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar zonder succes. De Zwollenaren bleven kansen missen, waardoor AZ de drie punten veilig stelde.

PEC Zwolle blijft na de nederlaag tegen AZ steken op de 15e plaats in de Eredivisie. AZ klimt na de overwinning naar de 4e plaats.

Slechte dag voor PEC Zwolle

PEC Zwolle speelde niet slecht, maar was wel slordig in de afwerking. De Zwollenaren lieten te veel kansen liggen en dat werd hen fataal. Daarnaast was het spel van PEC Zwolle te weinig scherp en werden ze vaak te makkelijk gepasseerd door AZ.

“We hebben zeker onze kansen gehad,” zei trainer Dick Schreuder na afloop. “Maar we hebben ze niet kunnen benutten. Daarnaast waren we te slordig in de passing. AZ was gewoon beter vandaag.”

AZ blijft op jacht naar de top

AZ was van begin tot eind de betere ploeg. De Alkmaarders speelden met veel energie en creëerden veel kansen. “We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld,” zei trainer Pascal Jansen na afloop. “We waren scherp in de afwerking en hebben verdiend gewonnen.”

AZ blijft met de overwinning op PEC Zwolle op jacht naar de top van de Eredivisie. De Alkmaarders staan nu op de vierde plaats, op slechts vier punten van koploper Feyenoord.

Opstelling PEC Zwolle:

Van den Belt; Van Polen, Van der Werff, Clement, R. Schilder; Kastaneer, Huiberts, Meijer; Van Crooij, Misidjan, S. Schilder

Opstelling AZ:

Beukema; Sugawara, Hatzidiakos, De Wit, Wijndal; Midtsjø, Clasie, Karlsson; Pavlidis, Boadu, Reijnders

Doelpunten:

21' Karlsson (AZ) 68' Boadu (AZ)

Thank you for visiting our website wich cover about PEC Zwolle Komt Tekort Tegen AZ. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.