Martens Leidt AZ Naar Koppositie Met Schorre Stem

Martens leidt AZ naar koppositie met schorre stem

Alkmaar, 20 oktober 2023 - AZ Alkmaar heeft zondagmiddag met een 2-1 overwinning op FC Utrecht de koppositie in de Eredivisie overgenomen. De Alkmaarders lieten een sterke prestatie zien, met Vangelis Pavlidis als de grote man. De Griekse spits scoorde beide doelpunten voor AZ, en dat alles met een schorre stem!

Schorre stem stopt Pavlidis niet

Pavlidis had tijdens de week last van een keelontsteking en kon tijdens de trainingen nauwelijks een woord uitbrengen. Desondanks was hij vastbesloten om tegen Utrecht te spelen en dat was te zien. "Ik voelde me niet top, maar ik wilde er voor het team zijn," zei Pavlidis na afloop.

De Griekse spits toonde tijdens de wedstrijd zijn vastberadenheid en speelde met veel energie. Hij maakte in de eerste helft de openingstreffer en na rust zette hij met een schitterende volley de 2-0 op het scorebord. De Utrechtse aanval, die na de rust beter terugkwam in de wedstrijd, kon de Alkmaarse verdediging slechts één keer passeren. De schorre stem van Pavlidis was geen obstakel voor de Alkmaarse spits, maar stimuleerde hem om de wedstrijd te bepalen.

AZ imponeert met strijdlust

De overwinning van AZ was meer dan verdiend. De Alkmaarders speelden met veel passie en strijdlust en gaven FC Utrecht geen moment rust. Trainer Pascal Jansen was dan ook tevreden over de prestatie van zijn team.

"We hebben vandaag laten zien dat we een team zijn met een sterke wil om te winnen," zei Jansen na afloop. "We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar deze overwinning geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst."

Toppositie voor AZ

Met de overwinning op FC Utrecht neemt AZ de koppositie in de Eredivisie over. De Alkmaarders hebben nu 20 punten uit 8 wedstrijden, één punt meer dan nummer twee Feyenoord.

De volgende wedstrijd voor AZ is op zaterdag 28 oktober tegen FC Groningen. Het zal interessant zijn om te zien of Pavlidis dan weer helemaal fit is en zijn schorre stem tot zwijgen kan brengen met nog meer doelpunten.

Thank you for visiting our website wich cover about Martens Leidt AZ Naar Koppositie Met Schorre Stem. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.