Fortuna Kansloos Tegen Ajax: 5-0

Fortuna kansloos tegen Ajax: 5-0

Amsterdam, 26 Februari 2023 - Ajax heeft Fortuna Sittard met 5-0 verslagen in de Eredivisie. De Amsterdammers waren van begin tot eind dominant en lieten de Limburgers geen moment in de wedstrijd komen. De doelpunten kwamen van Mohammed Kudus (2x), Steven Bergwijn (2x) en Edson Álvarez.

Ajax oppermachtig vanaf de start

De wedstrijd begon met een duidelijk verschil in niveau tussen de twee teams. Ajax speelde met veel energie en creativiteit en Fortuna Sittard leek overweldigd te worden. De Amsterdammers kregen al snel een aantal goede kansen en in de 15e minuut was het dan eindelijk raak. Mohammed Kudus schoot de bal hard en geplaatst in de hoek.

Fortuna Sittard kon geen vuist maken en Ajax bleef druk zetten. De Amsterdammers creëerden kans na kans en in de 28e minuut was het Steven Bergwijn die de score verdubbelde.

Bergwijn en Álvarez maken het af

Na de rust ging Ajax vrolijk verder. In de 55e minuut scoorde Mohammed Kudus zijn tweede doelpunt van de avond. De middenvelder profiteerde van een fout in de Fortuna-verdediging en schoot de bal in het lege doel.

Fortuna leek met het hoofd te hangen en Ajax pakte de wedstrijd vol overtuiging. In de 70e minuut scoorde Steven Bergwijn zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller profiteerde van een mooie pass van Edson Álvarez en schoot de bal beheerst in het doel.

De 5-0 was uiteindelijk voor Edson Álvarez. De middenvelder kon in de 80e minuut een voorzet van Steven Bergwijn binnenkoppen.

Een deceptie voor Fortuna

Voor Fortuna Sittard was de wedstrijd een complete deceptie. De Limburgers kregen geen enkele kans om in de wedstrijd te komen en Ajax was duidelijk te sterk.

De Amsterdammers bleven ongeslagen en blijven de koploper in de Eredivisie. Fortuna Sittard staat op de 13e plek.

Doelpuntenmakers:

• Mohammed Kudus (15', 55')
  • Steven Bergwijn (28', 70')
  • Edson Álvarez (80')

Opstelling Ajax:

• Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Taylor, Álvarez, Kudus; Berghuis, Bergwijn, Tadic (85', Brobbey)

Opstelling Fortuna Sittard:

• Van Osch; Guth, Janssen, Cox, Vita; Flemming, Duarte, Semedo (62', Sio); Stokkers, Gollini, Angha (62', Gladon)

Conclusie:

Ajax heeft met een overtuigende 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard laten zien dat ze de titelkandidaat zijn in de Eredivisie. Fortuna Sittard was geen partij voor de Amsterdammers, die vanaf het begin domineren en een aantal mooie doelpunten maakten.

Thank you for visiting our website wich cover about Fortuna Kansloos Tegen Ajax: 5-0. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.