Ajax Wint Eenvoudig Van Fortuna: 5-0

2 min read Sep 19, 2024

Ajax wint eenvoudig van Fortuna: 5-0

Amsterdam, 29 oktober 2023 - Ajax heeft zaterdagmiddag met een klinkende 5-0 overwinning de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. De Amsterdammers waren van begin tot eind de betere ploeg en lieten Fortuna geen enkele kans.

Dominant Ajax

Al in de eerste minuten toonde Ajax zijn overwicht. Met goed positiespel en snelle combinaties werd Fortuna voortdurend onder druk gezet. De eerste treffer viel in de 15e minuut: Mohammed Kudus scoorde na een prachtige solo.

Ajax bleef druk zetten en kreeg talloze kansen. Steven Bergwijn verdubbelde de score in de 28e minuut, gevolgd door een doelpunt van Brian Brobbey in de 35e minuut. Fortuna wist geen vuist te maken en zakte steeds verder weg.

Geen twijfel

In de tweede helft was het geen wedstrijd meer. Ajax speelde met gemak en creëerde kans na kans. Dusan Tadic maakte er in de 55e minuut 4-0 van. De definitieve uitslag werd in de 72e minuut bepaald door Kenneth Taylor, die de bal met een bekeken schot in het netje schoot.

Positieve start

De overwinning is een positieve start voor Ajax in de tweede seizoenshelft. Na een moeizame periode met blessures en tegenvallende resultaten, toonde de ploeg van trainer Maurice Steijn zich vandaag weer van zijn beste kant.

Volgende week

Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen FC Twente. De Amsterdammers zullen dan proberen deze goede vorm voort te zetten.

Thank you for visiting our website wich cover about Ajax Wint Eenvoudig Van Fortuna: 5-0. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.