Zorgeloze Overwinning: Klaassen En Weghorst Komen In

3 min read Sep 19, 2024

Zorgeloze overwinning: Klaassen en Weghorst komen in voor Oranje

De Nederlandse nationale ploeg heeft dinsdagavond in Amsterdam met 3-0 gewonnen van Gibraltar in de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. Het was een zorgeloze overwinning voor Oranje, die voor rust al met 2-0 voorstond. Davy Klaassen en Wout Weghorst kwamen in de tweede helft in het veld en maakten hun opwachting voor de nationale ploeg.

Een sterke start voor Oranje

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Oranje de betere ploeg was. Het spel werd beheerst en er werden talloze kansen gecreëerd. In de 18e minuut zette Cody Gakpo de score op 1-0 na een mooie voorzet van Frenkie de Jong. Gakpo tekende in de 26e minuut voor de 2-0 na een fout van de Gibraltar-verdediging. De voorsprong was comfortabel, en de tweede helft leek een formaliteit te worden.

Klaassen en Weghorst maken hun opwachting

Na de rust besloot bondscoach Ronald Koeman om te wisselen. Davy Klaassen en Wout Weghorst kwamen in de plaats van De Jong en Gakpo. Beide spelers wisten hun stempel op de wedstrijd te drukken en maakten hun opwachting voor de nationale ploeg.

Weghorst scoorde in de 82e minuut de 3-0 na een mooie assist van Noa Lang. De spits van Manchester United wist in zijn debuut meteen te scoren. Klaassen was actief op het middenveld en speelde met veel energie.

Oranje oppermachtig in Amsterdam

Met de overwinning op Gibraltar heeft Oranje de eerste stap gezet in de kwalificatiereeks voor het EK 2024. De volgende wedstrijd is op 27 maart tegen Frankrijk in Parijs.

De zorgeloze overwinning tegen Gibraltar gaf vertrouwen aan de Nederlandse supporters. De opwachting van Klaassen en Weghorst was een mooie toevoeging aan de selectie van Koeman.

Tot de volgende keer, oranje supporters!

Thank you for visiting our website wich cover about Zorgeloze Overwinning: Klaassen En Weghorst Komen In. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.