Twee Dagen Koploper: AZ Dankzij Sadiq

2 min read Sep 21, 2024

Twee dagen koploper: AZ dankzij Sadiq

AZ heeft na twee speelrondes de leiding in de Eredivisie veroverd. De Alkmaarders wonnen zaterdag met 2-1 van FC Groningen dankzij een late treffer van de Nigeriaanse spits Chuba Akpom.

Het duel in het AFAS Stadion begon met een deceptie voor de thuisploeg. Groningen kwam na een snelle tegenaanval op voorsprong via Joël Asoro (20e minuut). AZ leek vervolgens de controle te herpakken, maar kreeg weinig kansen.

De tweede helft begon met een veel energieker AZ. Na een aantal kansen wist Jesper Karlsson de gelijkmaker te scoren (55e minuut). De Alkmaarders bleven drukken en kwamen in de 87e minuut op voorsprong door een doelpunt van invaller Akpom.

Akpom kwam na de rust in het veld en maakte direct indruk met zijn kracht en snelheid. Hij kon in de 87e minuut profiteren van een fout van de Groningse verdediging en schoot de bal hard langs de keeper.

De 2-1 overwinning betekende de tweede zege voor AZ in de Eredivisie. De Alkmaarders staan met zes punten bovenaan de ranglijst. De overwinning is een mooie opsteker voor AZ, dat vorig seizoen tweede werd in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben een goede start gemaakt en zullen zeker een belangrijke rol willen spelen in de titelstrijd.

De vraag is of AZ de koppositie kan behouden. De concurrentie is sterk, met clubs als PSV, Ajax en Feyenoord die ook hoge ambities hebben. Maar met Sadiq in topvorm, lijkt AZ een serieuze kanshebber voor de titel.

Thank you for visiting our website wich cover about Twee Dagen Koploper: AZ Dankzij Sadiq. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.