Stiftje En Dubbelklapper: Sadiq Bezorgt AZ Zege

Stiftje en Dubbelklapper: Sadiq Bezorgt AZ Zege

AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van FC Groningen in de eredivisie. Myron Boadu opende de score met een stiftje, terwijl Chuba Akpom twee keer scoorde voor de bezoekers. Vlak voor rust wist Sadiq Umar met een mooie dubbelklapper de wedstrijd in het voordeel van de Alkmaarders te beslissen.

De wedstrijd begon met een hoog tempo en beide ploegen creëerden al snel kansen. Na een paar minuten kwam AZ al op voorsprong door een prachtige stift van Myron Boadu. De spits van AZ wist de bal met een behendige beweging over de Groningse doelman te lobsen.

FC Groningen toonde veerkracht en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Chuba Akpom, die afgelopen zomer de overstap maakte van PAOK Saloniki naar Groningen, kopte de bal na een voorzet van Jesper Karlsson binnen.

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend en open. Beide ploegen probeerden de winnende treffer te maken. Toch was het Sadiq Umar die uiteindelijk de wedstrijd besliste. De Nigeriaanse aanvaller scoorde vlak voor rust met een schitterende dubbelklapper. Hij kopte de bal eerst tegen de lat, waarna hij de rebound met een volley in het doel werkte.

Met deze overwinning heeft AZ de aansluiting met de top van de eredivisie gevonden. De ploeg van Pascal Jansen staat nu op de vierde plaats, met slechts twee punten achterstand op koploper Feyenoord.

Een aantal belangrijke punten uit de wedstrijd:

• Myron Boadu scoorde een prachtige goal met een stiftje.
  • Chuba Akpom maakte zijn debuut voor FC Groningen en scoorde gelijk.
  • Sadiq Umar besliste de wedstrijd met een mooie dubbelklapper.
  • AZ Alkmaar heeft de aansluiting met de top gevonden en staat nu op de vierde plaats in de eredivisie.

De volgende wedstrijd van AZ is op 27 augustus tegen FC Twente.

#AZ #FCGroningen #Eredivisie #Voetbal #Stiftje #Dubbelklapper #SadiqUmar #MyronBoadu #ChubaAkpom #PascalJansen

Thank you for visiting our website wich cover about Stiftje En Dubbelklapper: Sadiq Bezorgt AZ Zege. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.