Schorre Martens Leidt AZ Naar Koppositie

Schorre Martens leidt AZ naar koppositie

AZ Alkmaar staat na een indrukwekkende 4-0 overwinning op FC Groningen bovenaan de Eredivisie. De Alkmaarders waren de betere ploeg en lieten geen twijfel bestaan over wie de drie punten mee naar huis zou nemen. De jonge aanvallers Schorre Martens en Myron Boadu waren de grote uitblinkers in het AFAS Stadion.

Een perfecte start

Het begin van de wedstrijd was direct explosief. AZ ging vol gas van start en zette Groningen al vroeg onder druk. Na een paar minuten was het al raak. Een prachtige voorzet van Jordy Clasie werd door Schorre Martens met een vlijmscherpe volley in de touwen geknald. De 1-0 was een droomstart voor AZ, die de Groningers vervolgens helemaal de baas waren.

Boadu viert feest

Na een aantal goede kansen was het Myron Boadu die in de 35e minuut de score verdubbelde. De jonge spits, die dit seizoen al een aantal keer gescoord heeft, reageerde koelbloedig na een mooie aanval van AZ en schoot de bal langs de Groningse doelman. De 2-0 betekende de definitieve genadeslag voor FC Groningen.

Martens maakt er een feestje van

In de tweede helft bleef AZ domineren. In de 63e minuut maakte Schorre Martens er met een fraai schot van afstand 3-0 van. De 19-jarige aanvaller had al een prachtige wedstrijd gespeeld en liet met zijn tweede doelpunt zien dat hij een absolute topper in wording is.

Boadu maakt de score compleet

Het slot van de wedstrijd was een formaliteit. AZ bleef voetballen met veel energie en passie. In de 80e minuut was het opnieuw Myron Boadu die scoorde. Hij krulde de bal schitterend in de verre hoek en maakte de eindstand op 4-0.

Een statement van AZ

De overwinning op Groningen was een statement van AZ. De ploeg van trainer Pascal Jansen liet zien dat ze dit seizoen serieus meedoen om de titel. De jonge aanvallers Schorre Martens en Myron Boadu toonden aan dat ze een grote rol kunnen spelen in de ambities van de Alkmaarders.

Een nieuwe koploper in de Eredivisie

Met deze overwinning heeft AZ de koppositie in de Eredivisie overgenomen. De ploeg heeft nu één punt voorsprong op Ajax, dat later op de zaterdagavond tegen Feyenoord speelt. Het belooft een spannende strijd te worden om de titel.

Thank you for visiting our website wich cover about Schorre Martens Leidt AZ Naar Koppositie. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.