Schorre Martens: AZ Neemt Koppositie Over

Schorre Martens: AZ neemt koppositie over

AZ heeft zaterdagavond de koppositie in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. De Alkmaarders wonnen met 3-0 van Vitesse, terwijl Feyenoord op eigen veld met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Volendam.

Een sterke start

AZ begon de wedstrijd tegen Vitesse met veel energie en drong meteen aan. Al in de 12e minuut was het raak via Schorre Martens, die een voorzet van Jesper Karlsson met een volley in het doel werkte. De Alkmaarders bleven de bovenliggende partij en kregen in de eerste helft nog diverse goede kansen. Vlak voor rust verdubbelde Myron Boadu de score, na een prachtige pass van Tijjani Reijnders.

Zekerheid in de tweede helft

In de tweede helft ging AZ voortvarend verder. De thuisploeg bleef dominant en creëerde veel kansen, waardoor Vitesse weinig ruimte kreeg. Dani de Wit maakte in de 64e minuut de 3-0 en besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Feyenoord verliest terrein

Feyenoord kon niet profiteren van de nederlaag van PSV in de avondwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers kregen een schokkende start in de thuiswedstrijd tegen Volendam, toen Giovanni Korte na een schitterende counter de openingstreffer voor de bezoekers scoorde. Feyenoord zette vervolgens veel druk, maar kwam pas in de tweede helft op gelijke hoogte via Alireza Jahanbakhsh. De Rotterdammers slaagden er daarna niet in om de winnende treffer te maken en moeten nu genoegen nemen met een gelijkspel.

AZ heeft nu de leiding in de Eredivisie, met 27 punten uit 11 wedstrijden. Feyenoord volgt op de tweede plaats met 26 punten. De Alkmaarders hebben nu een zware week voor de boeg, met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht en een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Schorre Martens was de man van de wedstrijd tegen Vitesse. De 21-jarige aanvaller heeft met zijn doelpunt bewezen dat hij een belangrijke speler kan zijn voor AZ.

• Willem II - NEC 2-1

Volgende week heeft AZ een grote kans om de koppositie te verdedigen. De Alkmaarders zullen er alles aan doen om de komende wedstrijden te winnen en zo hun goede start van het seizoen voort te zetten.

Keywords: Eredivisie, AZ, Feyenoord, Schorre Martens, Vitesse, Volendam, koppositie, winst, gelijkspel, voetbal, Nederlandse competitie.

Thank you for visiting our website wich cover about Schorre Martens: AZ Neemt Koppositie Over. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.