Sadiq Scoort Tweemaal: AZ Verslaat PEC

Sadiq scoort tweemaal: AZ verslaat PEC met 2-0

Alkmaar, 26 september 2023 - AZ heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders hadden het in de eerste helft lastig, maar in de tweede helft trok AZ de wedstrijd naar zich toe. Sadiq was de held van de middag met twee doelpunten.

Vroege kansen voor AZ

De wedstrijd begon met een aantal vroege kansen voor AZ. Myron Boadu kreeg de beste kans in de eerste tien minuten, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. Ook Jesper Karlsson had een goede kans, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van PEC.

Zwolle komt beter in de wedstrijd

Na een kwartier kwam PEC beter in de wedstrijd en begon het gevaarlijk te worden. Thomas van den Belt kreeg een paar goede kansen, maar hij wist de bal niet in het doel te krijgen.

Ruststand 0-0

De eerste helft eindigde met een 0-0 stand. AZ was de betere ploeg, maar PEC Zwolle wist de Alkmaarders goed te counteren.

Sadiq schiet AZ op voorsprong

In de tweede helft was AZ scherper en kreeg het meer kansen. In de 55e minuut was het dan eindelijk raak voor AZ. Sadiq kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot de bal keihard in de verre hoek: 1-0.

Sadiq maakt er twee

Tien minuten later scoorde Sadiq opnieuw. Tijjani Reijnders stuurde hem met een perfecte pass de diepte in en Sadiq rondde de kans met links af: 2-0.

PEC Zwolle kan weinig meer doen

Na de tweede goal van Sadiq kon PEC Zwolle weinig meer doen. De Zwolse ploeg probeerde nog wel aan te vallen, maar AZ verdedigde goed.

AZ wint met 2-0

De wedstrijd eindigde met 2-0 voor AZ. De Alkmaarders kunnen terugkijken op een verdiende overwinning. Sadiq was de man van de wedstrijd met zijn twee goals.