Sadiq Scoort Twee Keer: AZ Verslaat PEC Met 2-0

3 min read Sep 21, 2024

Sadiq scoort twee keer: AZ verslaat PEC met 2-0

Alkmaar, 22 oktober 2023 - AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders waren duidelijk de sterkste ploeg en kregen veel kansen. Sadiq Umar was de grote man van de wedstrijd met twee doelpunten.

De wedstrijd

De eerste helft was eenrichtingsverkeer. AZ domineerde en kreeg talloze kansen. Sadiq Umar zette in de 23e minuut de Alkmaarders op voorsprong met een prachtige volley. De Nigeriaanse spits scoorde na een voorzet van Jesper Karlsson met een perfecte techniek. De 2-0 viel in de 37e minuut. Sadiq Umar kreeg de bal opnieuw van Karlsson en schoot de bal beheerst langs de PEC-doelman.

In de tweede helft probeerde PEC Zwolle wel terug te komen in de wedstrijd, maar AZ bleef gevaarlijk. De Alkmaarders creëerden nog een aantal goede kansen, maar scoorden niet meer.

Sadiq Umar was de held van de middag. De spits toonde aan in topvorm te zijn en was met twee doelpunten de grote man van de wedstrijd. De Alkmaarders klommen door de winst naar de tweede plaats op de ranglijst. PEC Zwolle blijft in de onderste regionen van de Eredivisie.

Andere belangrijke punten:

• Jesper Karlsson had een belangrijke rol in de wedstrijd. Hij gaf beide assists voor de doelpunten van Sadiq Umar.
  • AZ speelde met veel energie en creativiteit.
  • PEC Zwolle kon nauwelijks gevaar stichten en had moeite om te counteren.

De volgende wedstrijd:

AZ speelt volgende week zaterdag thuis tegen Feyenoord. PEC Zwolle gaat op bezoek bij FC Groningen.

De wedstrijd was een overtuigende overwinning voor AZ. Sadiq Umar was met zijn twee doelpunten de man van de wedstrijd.

Thank you for visiting our website wich cover about Sadiq Scoort Twee Keer: AZ Verslaat PEC Met 2-0. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.