Sadiq Schittert: AZ Wint Met 2-0 Van PEC

Alkmaar, 29 oktober 2023 - AZ Alkmaar heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle in de Eredivisie. De wedstrijd was een prooi voor de thuisploeg die vooral in de eerste helft dominant was. Sadiq Umar was de grote man bij AZ met twee doelpunten.

Dominant AZ in de eerste helft

AZ begon sterk aan de wedstrijd en zette PEC Zwolle al vroeg onder druk. Na enkele kansen was het in de 17e minuut raak. Sadiq Umar, na een goede voorzet van Milos Kerkez, kopte de bal fraai in het net. De Nigerianen spits was in topvorm en scoorde in de 37e minuut alweer zijn tweede doelpunt. Hij rondde een snelle aanval van AZ klinisch af. De thuisploeg kon zo met een 2-0 voorsprong de rust in.

PEC Zwolle zonder gevaar

Na rust bleef AZ de betere ploeg. De bezoekers uit Zwolle hadden weinig te vertellen en creëerden nauwelijks gevaar voor het doel van Mat Ryan. AZ had nog wel enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar de 2-0 stand bleef op het scorebord staan.

Sadiq Umar de man van de wedstrijd

Sadiq Umar was de man van de wedstrijd met twee doelpunten en een actieve houding op het veld. De spits van AZ liet zien in uitstekende vorm te verkeren. Ook Milos Kerkez en Tijjani Reijnders speelden een sterke wedstrijd voor AZ.

Volgende week voor AZ

AZ Alkmaar heeft met deze overwinning de aansluiting met de koplopers in de Eredivisie gepakt. De Alkmaarders spelen volgende week uit tegen FC Utrecht. PEC Zwolle heeft met de nederlaag een belangrijke stap terug gezet in de strijd om de play-offs. De Zwolse formatie speelt volgende week thuis tegen Feyenoord.

Opstelling AZ

Ryan; Hatzidiakos, Beukema, De Wit; Kerkez, Reijnders, Midtsjø, Karlsson; Pavlidis, Sadiq Umar, Mijnans

Opstelling PEC Zwolle

Van der Hart; Van den Belt, Van Polen, Hendriks, Huiberts; Kastaneer, Van den Heuvel, Dekker, Van der Water; Wolff, Thomas

Conclusie

Een verdiende overwinning voor AZ Alkmaar tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders waren de betere ploeg en lieten dat in de eerste helft duidelijk zien. Sadiq Umar was de man van de wedstrijd met twee doelpunten. De overwinning van AZ betekent een belangrijke stap in de goede richting.

Tags: Eredivisie, AZ Alkmaar, PEC Zwolle, Sadiq Umar, Milos Kerkez, Tijjani Reijnders, Mat Ryan

Thank you for visiting our website wich cover about Sadiq Schittert: AZ Wint Met 2-0 Van PEC. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.