Sadiq Met Stiftje En Dubbelklapper Naar Zege AZ

Sadiq met stiftje en dubbelklapper naar zege AZ

AZ heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van FC Groningen. De Alkmaarders waren in de eerste helft al oppermachtig en scoorden met een stiftje van Jesper Karlsson en een dubbele treffer van Myron Boadu. De Alkmaarders blijven zo in de race voor een plekje in de top 3.

Overzicht

De wedstrijd begon met een sterke start van AZ. Al na 10 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een prachtige aanval door de linkerkant, legde Fredrik Midtsjø de bal perfect terug op Jesper Karlsson, die de bal met een stiftje in de verre hoek prikte.

AZ bleef druk zetten en na een half uur spelen verdubbelde Myron Boadu de score. De spits profiteerde van een fout van de verdediging van Groningen en kon de bal in het lege doel schieten. Na rust was AZ de bovenliggende partij en kreeg het verschillende kansen om de score verder uit te breiden.

In de 68e minuut maakte Boadu zijn tweede van de wedstrijd. Na een goed genomen vrije trap van Karlsson, kopte de spits de bal knap in de goal. FC Groningen was nergens en kwam maar met een enkele schotpoging op het doel van AZ.

Man of the Match: Myron Boadu

Myron Boadu was de grote man in de wedstrijd tegen FC Groningen. De spits scoorde twee doelpunten en was een constant gevaar voor de defensie van de Groningers. Boadu is dit seizoen in topvorm en laat zien waarom hij een van de meest gewaardeerde spelers van AZ is.

Belangrijk voor de titelstrijd

De overwinning van AZ is belangrijk in de strijd om de titel. De Alkmaarders blijven met deze overwinning dicht bij de top 3 van de Eredivisie en maken aanspraak op een Champions League-ticket.

De volgende wedstrijd van AZ is een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Alkmaarders zullen alles op alles zetten om ook deze wedstrijd te winnen.