Sadiq Inspireert AZ Tot Zege Met Twee Goals

AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van FC Utrecht. De Alkmaarders liepen in de eerste helft uit via een doelpunt van Jesper Karlsson, maar de echte inspiratie kwam van de Nigeriaanse spits Sadiq Umar. De aanvaller scoorde in de tweede helft twee keer en bezorgde AZ de overwinning.

Een snelle start

Al vroeg in de wedstrijd zette AZ de toon. Na een mislukte corner van AZ kreeg Utrecht de bal in de voeten van Othmane Boussaid, maar de aanvaller kon de bal niet goed controleren. AZ trok snel de aanval op en kreeg via Karlsson de bal op de paal. De Alkmaarders drukten vol door en in de 17e minuut bracht Karlsson AZ op voorsprong. Na een fraaie aanval, waarbij de bal via meerdere AZ-spelers ging, kon de Zweedse aanvaller de bal in de goal schieten.

Rust en Sadiq

Na de rust was het lange tijd stil. Beide teams kregen weinig kansen en het leek erop dat de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor AZ zou eindigen. Maar in de 68ste minuut brak Sadiq de wedstrijd open. Na een corner van Karlsson stond de Nigeriaan goed gepositioneerd en kopte de bal in het Utrechtse doel.

Tweede doelpunt

Sadiq was in de flow en wilde meer. En dat kreeg hij ook. In de 78ste minuut kreeg hij een steekpass van Karlsson en met een prachtige solo dribbelde hij de Utrechtse verdediging voorbij. Met een schot van dichtbij scoorde hij zijn tweede doelpunt van de middag.

Een belangrijke overwinning

De overwinning is belangrijk voor AZ, die zich nu in de top van de Eredivisie nestelt. Sadiq Umar bewees met zijn twee doelpunten opnieuw zijn waarde voor de Alkmaarders. Hij is een speler die met zijn energie, kracht en doelpunten de ploeg naar een hoger niveau kan tillen.

Conclusie

AZ heeft met een sterke prestatie de drie punten gepakt tegen FC Utrecht. De Alkmaarders liepen in de eerste helft uit via Karlsson en na rust was het Sadiq Umar die de wedstrijd besliste. De Nigeriaanse spits scoorde twee keer en inspireerde AZ naar een belangrijke overwinning.

Thank you for visiting our website wich cover about Sadiq Inspireert AZ Tot Zege Met Twee Goals. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.