Sadiq Bepaalt Zege AZ Tegen PEC Met Twee Goals

Sadiq bepaalt zege AZ tegen PEC met twee goals

Alkmaar, 19 november 2023 - AZ heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen thuis met 2-0 van PEC Zwolle, dankzij twee goals van de Nigeriaanse spits Chidera Ejuke. De 26-jarige aanvaller was de grote man van de wedstrijd en bezorgde AZ zo de nodige drie punten in de jacht op een plek in de top van de Eredivisie.

Dominantie en doelpunten

Vanaf de eerste minuut was AZ de betere ploeg op het veld. PEC Zwolle kwam nauwelijks in de buurt van het Alkmaarse doel, terwijl AZ voortdurend druk uitoefende op de Zwolse defensie. De openingsgoal viel dan ook al na 15 minuten spelen. Een prachtige pass van Vangelis Pavlidis kwam bij Ejuke terecht, die met een schuiver de 1-0 op het scorebord zette.

Na de goal bleef AZ domineren. De Alkmaarders creëerden talloze kansen, maar het lukte lange tijd niet om de score te verdubbelen. De tweede goal viel uiteindelijk pas in de 75ste minuut. Tijjani Reijnders stuurde Ejuke diep, die opnieuw met een schuiver de bal in het Zwolse doel wist te krijgen.

Ejuke de held

Ejuke was de grote man van de wedstrijd. De Nigeriaanse spits speelde een fantastische wedstrijd, was voortdurend gevaarlijk en was bovendien trefzeker. Met zijn twee goals was hij de grote man in de Alkmaarse overwinning.

Top 5 in zicht

Met de overwinning op PEC Zwolle heeft AZ de aansluiting met de top van de Eredivisie weten te houden. De Alkmaarders staan nu op de zesde plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden. De top 5 is echter nog steeds binnen handbereik. De komende weken staan belangrijke wedstrijden op het programma voor AZ, die hopen om een plekje in de Champions League Play-offs te behalen.