PEC Zwolle Verslagen: AZ Naar Koppositie

3 min read Sep 21, 2024

PEC Zwolle verslagen: AZ naar koppositie

AZ Alkmaar heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de Eredivisie-titel. De ploeg van Pascal Jansen won met 0-2 bij PEC Zwolle, waardoor het de koppositie overnam van Feyenoord.

Een snelle start

AZ begon met een energieke aanval en kreeg al snel een paar goede kansen. Na ruim twintig minuten spelen was het dan eindelijk raak. Tijjani Reijnders schoot de bal fraai in de hoek na een goede voorzet van Vangelis Pavlidis. De Griek was zelf ook dichtbij een goal, maar zijn schot ging rakelings naast.

Een sterke tweede helft

In de tweede helft was AZ de betere ploeg en had het meer balbezit. PEC Zwolle kwam weinig in de buurt van het doel van Hobie Verhulst. In de 64e minuut maakte AZ de wedstrijd definitief. Pavlidis bediende Mayckel Lahdo die de bal met een bekeken schot in het net joeg.

Toekomstmuziek

De overwinning van AZ is een belangrijke stap in de titelrace. De Alkmaarders hebben nu één punt meer dan Feyenoord, dat op bezoek ging bij Ajax. Met nog zes wedstrijden te gaan, belooft de strijd om de titel spannend te worden.

Wat is er opvallend aan deze wedstrijd?

• De snelle start van AZ
  • De sterke tweede helft van AZ
  • De goede doelpunten van Reijnders en Lahdo
  • De stevige verdediging van AZ

Vooruitblik

AZ heeft nu een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijden van het seizoen. De ploeg zal er alles aan doen om de titel te winnen. De volgende wedstrijd van AZ is thuis tegen Go Ahead Eagles.

Conclusie

De overwinning van AZ op PEC Zwolle was verdiend. De Alkmaarders speelden een sterke wedstrijd en wisten hun kansen te benutten. De ploeg van Jansen is nu de koploper in de Eredivisie en heeft een goede kans op de titel.

Thank you for visiting our website wich cover about PEC Zwolle Verslagen: AZ Naar Koppositie. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.