Na Zege Op PEC: AZ Aan Kop Eredivisie

3 min read Sep 21, 2024

Na zege op PEC: AZ aan kop Eredivisie

AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Pascal Jansen won met 2-0 van PEC Zwolle en klom zo naar de kop van de ranglijst.

Een snelle start van AZ

Het was duidelijk dat AZ de wedstrijd met volle kracht wilde aanpakken. Al in de 10e minuut zette de ploeg van Pascal Jansen PEC Zwolle flink onder druk. De druk resulteerde in de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tijjani Reijnders. De middenvelder, die deze week in de belangstelling stond van meerdere clubs, kopte de bal knap binnen na een voorzet van Yukinari Sugawara.

Tweede helft: controle AZ

Na de rust had AZ de wedstrijd goed onder controle. PEC Zwolle wist weinig tot geen gevaar te stichten. De thuisploeg kreeg wel een aantal kansen, maar doelman Jasper Schendelaar hield zijn doel schoon. In de 78e minuut maakte Dani de Wit de 2-0 met een fraaie volley.

Toppositie

Met deze overwinning klimt AZ naar de kop van de ranglijst. De Alkmaarders hebben nu 19 punten uit 8 wedstrijden en staan bovenaan met een beter doelsaldo dan Feyenoord. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Overige Eredivisiewedstrijden

Naast de overwinning van AZ waren er zaterdagmiddag nog andere interessante wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord won met 2-0 van FC Emmen, terwijl PSV met 2-1 verloor van Fortuna Sittard. Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen NEC Nijmegen.