Feyenoord Teleurstellend Tegen Leverkusen

3 min read Sep 20, 2024

Feyenoord teleurstellend tegen Leverkusen: Gebrek aan scherpte en efficiëntie

Feyenoord heeft donderdagavond een teleurstellende avond beleefd in de Europa League. De Rotterdammers verloren in eigen huis met 1-2 van Bayer Leverkusen, een resultaat dat de hoop op de volgende ronde van de competitie aanzienlijk verkleint.

Ontbrekende scherpte en efficiëntie

De wedstrijd begon met een snelle voorsprong voor de bezoekers. Na slechts 2 minuten schoot Florian Wirtz raak na een snelle counter, waardoor Feyenoord direct achter de feiten aan moest lopen. De Rotterdammers kregen wel kansen om de gelijkmaker te maken, maar de afwerking was te vaak slordig.

"We waren niet scherp genoeg voor de goal," gaf trainer Arne Slot na afloop toe. "We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar we misten de efficiëntie die nodig was om te winnen."

<h3>Gebrek aan dynamiek en druk</h3>

Naast de missende efficiëntie, mistte Feyenoord ook dynamiek in het spel. Leverkusen stond compact, waardoor Feyenoord weinig ruimte kreeg om hun aanvallende spel te ontplooien. De druk op de bal was onvoldoende, waardoor Leverkusen te makkelijk kon voetballen.

"We speelden te statisch," gaf Slot toe. "Leverkusen kon daardoor makkelijk voetballen en we konden niet echt gevaarlijk worden."

<h3>Niet alles was slecht</h3>

Ondanks de teleurstellende nederlaag, waren er toch enkele positieve punten. Feyenoord toonde zich niettemin vechtlust en creëerde kansen. De gelijkmaker van Orkun Kökçü was een schitterende goal, die hoop gaf op een betere tweede helft.

"De jongens hebben geknokt tot het einde," zei Slot. "De tweede helft was beter, maar helaas was het niet genoeg."

<h3>De toekomst</h3>

De nederlaag tegen Leverkusen is een teleurstelling, maar de wedstrijd is nog niet verloren. Feyenoord heeft nog twee wedstrijden te gaan in de groep, tegen Ferencvaros en Bayer Leverkusen. De Rotterdammers zullen alles op alles moeten zetten om de tweede plaats in de groep te behalen en zo de volgende ronde te bereiken.

"We moeten ons focussen op de komende wedstrijden," zei Slot. "We hebben nog kansen, maar we moeten ons spel verbeteren en scherper worden voor de goal."

Thank you for visiting our website wich cover about Feyenoord Teleurstellend Tegen Leverkusen. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.