Eredivisie: AZ Naar Kop Na Zege Op PEC Zwolle

Eredivisie: AZ naar kop na zege op PEC Zwolle

AZ Alkmaar heeft zaterdagavond de koppositie in de Eredivisie overgenomen na een overtuigende 4-0 overwinning op PEC Zwolle. De ploeg van Pascal Jansen was duidelijk de sterkere partij in het AFAS Stadion en liep met een hattrick van Vangelis Pavlidis uit naar een ruime zege.

AZ dominant vanaf het begin

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat AZ de wedstrijd wilde domineren. De Alkmaarders speelden met veel energie en creëerden al snel kansen. Na tien minuten spelen was het dan ook al raak. Pavlidis kopte een voorzet van Jordy Clasie achter de PEC-doelman. De Griekse spits was in de 24e minuut opnieuw trefzeker en verdubbelde de score. Pavlidis scoorde zijn derde goal van de avond in de 56e minuut.

PEC Zwolle kon nauwelijks kansen creëren en moest met veel moeite de aanvallen van AZ pareren. In de 79e minuut viel de vierde treffer. Tijjani Reijnders krulde de bal van buiten de zestienmeter prachtig in de touwen.

AZ naar koppositie

Met deze overwinning komt AZ Alkmaar op 21 punten uit negen wedstrijden. De Alkmaarders zijn nu de nieuwe koploper in de Eredivisie, één punt voor op Feyenoord en PSV.

PEC Zwolle blijft steken op 5 punten en staat op een teleurstellende 16e plaats.

Komende wedstrijden

AZ Alkmaar speelt komende zondag uit tegen FC Emmen. PEC Zwolle ontvangt op dezelfde dag FC Volendam.

Conclusie

AZ Alkmaar heeft met een sterke overwinning op PEC Zwolle de koppositie in de Eredivisie overgenomen. De Alkmaarders hebben met een sterk spel aangetoond dat ze dit seizoen een serieuze titelkandidaat zijn. PEC Zwolle daarentegen is nog op zoek naar een eerste overwinning in de Eredivisie.

Thank you for visiting our website wich cover about Eredivisie: AZ Naar Kop Na Zege Op PEC Zwolle. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.