Dubbelklapper Sadiq Geeft AZ Zege

Dubbelklapper Sadiq geeft AZ zege: Alkmaarders verslaan Excelsior met 2-0

Alkmaar, 21 september 2023 – AZ heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt in de Eredivisie. De Alkmaarders versloegen Excelsior met 2-0 dankzij een dubbele treffer van Tijjani Reijnders. De wedstrijd in het AFAS Stadion werd gekenmerkt door een dominante AZ-prestatie, die echter pas in de tweede helft resulteerde in de beslissende doelpunten.

Dominant AZ

AZ begon de wedstrijd met een duidelijk offensief plan en drukte Excelsior direct terug op eigen helft. De Rotterdammers kregen nauwelijks kansen, terwijl AZ voortdurend op zoek was naar een opening in de defensie. In de eerste helft was het echter vooral de gemiste kansen die opvielen. Myron Boadu en Dani de Wit raakten de lat, terwijl Vangelis Pavlidis net naast schoot.

Doorbraak in de tweede helft

Na rust begon AZ met nog meer energie en in de 57e minuut was het dan eindelijk raak. Tijjani Reijnders kopte een voorzet van Jesper Karlsson binnen: 1-0. De Alkmaarders bleven daarna dominant en in de 72e minuut maakte Reijnders zijn tweede doelpunt van de avond. Milos Kerkez bediende hem met een mooie pass en Reijnders scoorde met een schot in de korte hoek: 2-0.

Gebrek aan creativiteit bij Excelsior

Excelsior kwam in de tweede helft sporadisch gevaarlijk voor het doel van Mat Ryan, maar de Rotterdammers misten creativiteit en scherpte in de aanval. Ze waren nauwelijks in staat om de defensie van AZ te passeren en kansen te creëren. De 2-0 nederlaag was dan ook een terechte uitslag.

AZ terug op de winnende weg

Met deze overwinning keert AZ terug op de winnende weg na een teleurstellend gelijkspel tegen PSV in de vorige wedstrijd. De Alkmaarders zijn nu terug in de top vijf van de Eredivisie en blijven in de race voor een Champions League-ticket. De zege tegen Excelsior zal de ploeg van Pascal Jansen vol vertrouwen laten kijken naar de volgende wedstrijden.

Conclusie

AZ heeft verdiend gewonnen van Excelsior en heeft laten zien dat ze een serieuze titelkandidaat zijn in de Eredivisie. De dubbelklapper van Tijjani Reijnders was de doorslaggevende factor in de wedstrijd en de Alkmaarders zullen met veel vertrouwen de volgende wedstrijden tegemoet gaan.

Thank you for visiting our website wich cover about Dubbelklapper Sadiq Geeft AZ Zege. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.