AZ Wint Met Twee Goals Van Sadiq Tegen PEC

AZ wint met twee goals van Sadiq tegen PEC: Alkmaarders domineren en stijgen naar derde plek

Alkmaar, 20 augustus 2023 - AZ heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders domineerden het duel volledig en scoorden twee keer via Sadiq Umar. Dankzij deze overwinning stijgt AZ naar de derde plek op de ranglijst.

Dominantie vanaf minuut één

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat AZ de bovenliggende partij was. De Alkmaarders kregen talloze kansen en PEC Zwolle moest zich tevreden stellen met verdedigen. Na ruim een half uur spelen brak Sadiq Umar de ban. De Nigeriaanse spits kopte een voorzet van Milos Kerkez raak: 1-0.

Sadiq Umar bepaalt de eindstand

In de tweede helft bleef AZ de druk opvoeren. PEC Zwolle wist amper een vuist te maken en leek te verdwalen in de Alkmaarse dominantie. In de 68e minuut besliste Sadiq Umar de wedstrijd definitief. Hij profiteerde van een slordige terugspeelbal van een Zwolse verdediger en schoot de 2-0 binnen.

AZ naar de derde plek

Met de overwinning op PEC Zwolle klimt AZ naar de derde plek op de ranglijst. De Alkmaarders hebben nu vier punten uit twee wedstrijden. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Een paar belangrijke punten:

• Dominantie AZ: AZ was de betere ploeg en verdiende de overwinning. De Alkmaarders creëerden talloze kansen en lieten PEC Zwolle nauwelijks aan het spel toekomen.
  • Sadiq Umar in vorm: De Nigeriaanse spits scoorde twee keer en was de grote man van de wedstrijd. Hij lijkt in topvorm te verkeren en belooft een belangrijke speler te worden voor AZ.
  • PEC Zwolle kansloos: PEC Zwolle was kansloos tegen AZ. De Zwollenaren konden geen vuist maken en liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan.

De volgende wedstrijd:

• AZ speelt op zondag 27 augustus tegen Feyenoord in De Kuip.

Conclusie:

AZ heeft met een overtuigende 2-0 overwinning op PEC Zwolle een goede start gemaakt in de competitie. Sadiq Umar was de matchwinner met twee goals. De Alkmaarders zullen vol vertrouwen afreizen naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Feyenoord.

Thank you for visiting our website wich cover about AZ Wint Met Twee Goals Van Sadiq Tegen PEC. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.