AZ Verslaat PEC Dankzij Dubbelslag Sadiq

AZ verslaat PEC dankzij dubbelslag Sadiq: Alkmaarders pakken de winst in een spannende wedstrijd

Alkmaar, 29 oktober 2023 – AZ heeft in een spannende wedstrijd PEC Zwolle met 2-0 verslagen. De Alkmaarders pakten de drie punten dankzij een dubbelslag van de Nigeriaanse spits Chuba Akpom.

Spannende wedstrijd

De wedstrijd begon met een hoog tempo en beide teams gingen vol voor de winst. In de eerste helft was AZ de betere ploeg, maar PEC Zwolle hield goed stand. De Alkmaarders creëerden diverse kansen, maar werden keer op keer gehinderd door de sterke Zwolse verdediging.

In de tweede helft kwam PEC Zwolle beter uit de startblokken. De Zwollenaren waren gevaarlijk met snelle counter aanvallen, maar AZ hield stand en sloeg in de 65e minuut toe. Chuba Akpom, die een sterk spel liet zien, brak de ban met een prachtige volley.

Dubbelslag Akpom

Na de openingstreffer ging AZ op zoek naar de tweede treffer en die kwam er in de 72e minuut. Akpom, die in de eerste helft al diverse kansen had gemist, scoorde opnieuw. Ditmaal kopte hij de bal achter Zwolle-keeper Michael Wentzel.

AZ op jacht naar de top

Met de overwinning op PEC Zwolle blijft AZ in de race voor een plek in de top van de eredivisie. De Alkmaarders staan momenteel op de 4e plaats, maar met de dubbelslag van Akpom hebben ze een belangrijke stap in de goede richting gezet.

Opstelling AZ:

Ryan (keeper), Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez (De Wit, 87'), Reijnders, Midtsjø (Pavlidis, 87'), Karlsson (Dost, 79'), Mijnans, Akpom, Berghuis.

Opstelling PEC Zwolle:

Wentzel (keeper), Van Polen, Van der Werff, Hendriks, Gorter, Van den Belt (Mischenko, 76'), Vroegh (Siemons, 63'), Rietjens, Kastaneer, Ihattaren (Lepistu, 76'), Tadic.

Doelpunten:

• 65' Akpom (AZ)
  • 72' Akpom (AZ)