AZ Pakt Koppositie Met Zege Op PEC Zwolle

AZ pakt koppositie met zege op PEC Zwolle

Alkmaar, 26 februari 2023 - AZ heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle. Door deze overwinning klimt AZ naar de tweede plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders blijven zo in de race voor de titel.

Spannende wedstrijd met doelpuntenfestival in de tweede helft

De wedstrijd begon met een voorzichtig AZ, dat PEC Zwolle in de eerste helft nauwelijks in de problemen wist te brengen. De eerste helft eindigde dan ook zonder doelpunten.

De tweede helft was echter een stuk spannender. In de 54e minuut opende Vangelis Pavlidis de score voor AZ. De Griekse spits kopte de bal binnen na een voorzet van Jesper Karlsson.

Niet lang daarna, in de 62e minuut, wist PEC Zwolle gelijk te maken. Mees Hilgers kopte de bal raak uit een vrije trap. AZ leek even de controle te verliezen, maar wist zich te herpakken.

In de 77e minuut kwam AZ opnieuw op voorsprong. Myron Boadu, die kort daarvoor ingevallen was, maakte na een mooie actie de 2-1. De Alkmaarders wisten de voorsprong vervolgens te verdedigen en pakten zo de volle buit.

AZ blijft in de race voor de titel

Door de overwinning op PEC Zwolle klimt AZ naar de tweede plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders blijven zo in de race voor de titel. De achterstand op koploper Feyenoord is nu nog maar 4 punten.

AZ zal in de komende weken alles op alles moeten zetten om de aansluiting met Feyenoord te behouden. De volgende wedstrijd voor de Alkmaarders is uit tegen FC Twente.