AZ Pakt Kop Na Nipte Zege Op PEC Zwolle

3 min read Sep 21, 2024

AZ pakt kop na nipte zege op PEC Zwolle

Alkmaar, 27 oktober 2023 - AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle in de Eredivisie. De Alkmaarders pakten de drie punten dankzij een late treffer van Vangelis Pavlidis.

De wedstrijd begon met een snelle start van AZ. Al na enkele minuten kreeg de ploeg van Pascal Jansen een aantal goede kansen. PEC Zwolle wist zich goed te weren, maar moest de Alkmaarders toch regelmatig in de eigen zestienmeter laten komen.

Nauwelijks kansen voor PEC Zwolle

In de tweede helft bleef AZ de druk opvoeren, maar de Zwolse verdediging bleef sterk staan. PEC Zwolle creëerde zelf nauwelijks kansen. Pas in de slotfase brak de wedstrijd open. In de 87ste minuut scoorde Vangelis Pavlidis met een schot van afstand de enige goal van de wedstrijd.

Top 3 voor AZ

Met de overwinning klimt AZ naar de derde plaats op de ranglijst. De Alkmaarders hebben nu 22 punten, evenveel als PSV en Feyenoord, die echter met een beter doelsaldo op respectievelijk de tweede en eerste plek staan.

Volgende wedstrijd AZ

AZ speelt volgende week zondag uit tegen FC Groningen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.