AZ Koploper Na Moeizame Zege Op PEC

AZ Alkmaar heeft zaterdagmiddag een moeizame zege geboekt op PEC Zwolle. In de uitwedstrijd in Zwolle wonnen de Alkmaarders met 2-1, waardoor ze koploper in de Eredivisie blijven. De wedstrijd was echter een stuk spannender dan de eindstand doet vermoeden.

Moeizame Start

Het was duidelijk dat AZ niet in topvorm was en dat PEC een lastige tegenstander zou worden. De thuisploeg speelde een agressieve en fysieke wedstrijd, waardoor AZ moeite had om de bal aan te spelen. De eerste helft was dan ook erg rommelig met weinig echte kansen voor beide teams.

Doelpunt Van De Beek

Na rust ging AZ wat meer dominant spelen en in de 55e minuut kwam de ploeg verdiend op voorsprong. Donny van de Beek scoorde met een knappe schuiver na een goede pass van Teun Koopmeiners.

Spannende Slotfase

De Alkmaarders konden echter de voorsprong niet lang vasthouden. In de 75e minuut werd Sander van de Streek in de zestienmeter neergehaald door Pantelis Hatzidiakos. Mustafa Saymak benutte de penalty met succes en bracht PEC weer op gelijke hoogte.

Overwinning AZ

In de slotfase probeerde AZ alles op alles te zetten om de winst binnen te halen. In de 87e minuut kwam de bevrijdende 2-1. Myron Boadu profiteerde van een mislukte voorzet van Tjaron Chery en kopte de bal in het lege doel.