AZ Koploper Met Twee Doelpunten Van Sadiq

AZ Koploper met Twee Doelpunten van Sadiq

AZ Alkmaar heeft zaterdag de koppositie in de Eredivisie overgenomen met een 2-0 overwinning op FC Groningen. De Alkmaarders waren in eigen huis duidelijk de betere ploeg en lieten dat met name in de tweede helft zien.

Sadiq Umar was de grote man van de wedstrijd. De Nigeriaanse spits scoorde twee keer en zorgde zo voor de drie punten.

Eerste helft

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Beide teams kregen kansen, maar geen van beide wist het net te vinden. AZ had het meeste balbezit, maar Groningen was gevaarlijk in de omschakeling.

Tweede helft

De tweede helft was een heel ander verhaal. AZ kwam na rust veel scherper uit de startblokken en drukte Groningen helemaal terug. Na ruim een uur spelen bracht Sadiq Umar de Alkmaarders op voorsprong. De spits kopte de bal binnen na een prachtige voorzet van Milos Kerkez.

Niet lang daarna verdubbelde Sadiq Umar de score. Na een snelle counter van AZ, bediende Jesper Karlsson de Nigeriaanse spits die de bal simpel binnen kon schieten.

Eindstand

Met de 2-0 overwinning neemt AZ de koppositie over van PSV. De Alkmaarders hebben nu 27 punten uit 11 wedstrijden, één punt meer dan PSV.

Conclusie

AZ heeft met een sterke tweede helft laten zien dat ze serieuze titelkandidaten zijn. De Alkmaarders waren duidelijk sterker dan Groningen en lieten dat met twee doelpunten van Sadiq Umar zien. De Nigeriaanse spits was de grote man van de wedstrijd en heeft laten zien dat hij een belangrijke speler is voor AZ.

Thank you for visiting our website wich cover about AZ Koploper Met Twee Doelpunten Van Sadiq. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.