Ajax Wint Met 5-0: Klaassen Maakt Rentree

Ajax wint met 5-0: Klaassen maakt rentree

Amsterdam, 28 augustus 2023 - Ajax heeft zondagmiddag met 5-0 gewonnen van FC Groningen in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers waren oppermachtig en lieten geen moment twijfel bestaan over wie de winnaar zou worden. Davy Klaassen maakte na een lange blessureperiode zijn rentree en scoorde zelfs.

Dominant Ajax

Vanaf de eerste minuut was Ajax duidelijk de sterkste ploeg. Het team van Maurice Steijn speelde met veel energie en creëerde voortdurend gevaarlijke kansen. Al na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Mohammed Kudus. De Ghanees kopte de bal binnen na een voorzet van Steven Bergwijn.

Klaassen maakt rentree

In de 28e minuut kwam Davy Klaassen in het veld voor de geblesseerde Edson Álvarez. De ervaren middenvelder, die afgelopen seizoen voor een nieuwe periode terugkeerde bij Ajax, maakte na een lange blessuretijd zijn rentree. Hij had een goede wedstrijd en kroonde zich in de 60e minuut tot doelpuntenmaker. Hij schoot de bal hard en strak in de kruising.

Overtuigende overwinning

Ajax bleef dominant en creëerde nog veel kansen. In de 71e minuut scoorde Kudus zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De spits kopte de bal binnen na een voorzet van Steven Bergwijn. Een minuut later scoorde Devyne Rensch met een fraaie volley de 4-0. De eindstand werd in de 84e minuut bepaald door invaller Lorenzo Lucca, die de bal in de goal kopte na een voorzet van Brian Brobbey.

Klaassen: "Heerlijk gevoel"

Na afloop was Klaassen zichtbaar blij met zijn rentree. "Het is heerlijk om weer te spelen," zei de middenvelder. "Ik heb lang gewerkt om terug te komen van mijn blessure en het voelt fantastisch om weer op het veld te staan en een doelpunt te maken."

Volgende week naar Nijmegen

Ajax heeft nu drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en heeft alle wedstrijden gewonnen. Volgende week zondag wacht een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Thank you for visiting our website wich cover about Ajax Wint Met 5-0: Klaassen Maakt Rentree. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.