Ajax: Weghorst Debuut, Klaassen Rentree

Ajax: Weghorst debuut, Klaassen rentree

Amsterdam, 19 Februari 2023 - Ajax heeft zaterdagavond een matige indruk achtergelaten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1). De Amsterdammers gaven de bal veel weg, misten de scherpte voorin en konden pas laat in de wedstrijd de gelijkmaker scoren. De aandacht ging echter vooral uit naar de debuut van Wout Weghorst en de rentree van Davy Klaassen.

Debuut Weghorst

Wout Weghorst, nieuwkomer van Manchester United, kreeg van Alfred Schreuder direct een basisplaats. De ervaren spits, die in januari werd gehuurd door Ajax, had het in de eerste helft echter moeilijk. Weghorst kreeg weinig kansen en had moeite om zich te vinden in de aanval van Ajax. Toch was de Nederlander na afloop van de wedstrijd tevreden over zijn debuut. "Ik ben blij dat ik kon spelen. Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben in de tweede helft beter gepresst. Het spijt me dat we niet wonnen, maar het is belangrijk om weer te beginnen."

Klaassen terug

Ook Davy Klaassen maakte zijn rentree na een blessure. De aanvoerder van Ajax viel in de tweede helft in en liet zien dat hij nog steeds een belangrijke speler is voor de Amsterdammers. Klaassen was direct betrokken bij de gelijkmaker van Mohammed Kudus, die een voorzet van Klaassen binnen kopte. De middenvelder, die in januari terugkeerde van een blessure, liet na afloop weten blij te zijn met zijn rentree. "Het was fijn om weer te spelen. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we zijn blij dat we toch nog een punt hebben gepakt."

Moeilijkheden Ajax

De wedstrijd tegen Excelsior was een zware test voor Ajax. De Amsterdammers speelden slordig en misten de creativiteit die ze in hun beste momenten laten zien. Excelsior stond compact en compact en speelde goed op de counter. Ajax had het moeilijk om door de verdediging van Excelsior te breken. Toch was Schreuder na afloop van de wedstrijd niet ontevreden. "We hebben niet goed gespeeld, maar we hebben laten zien dat we vechten. We hebben nog veel werk te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat we weer beter gaan spelen."

Volgende wedstrijd

Ajax speelt volgende week dinsdag de returnwedstrijd tegen Union Berlin in de Europa League. De Amsterdammers zullen dan een beter resultaat moeten neerzetten om een plek in de achtste finales te bemachtigen.

Thank you for visiting our website wich cover about Ajax: Weghorst Debuut, Klaassen Rentree. We hope the information provided has been useful to you. Feel free to contact us if you have any questions or need further assistance. See you next time and dont miss to bookmark.